T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DÜZCE / GÜMÜŞOVA - Gümüşova Halk Eğitimi Merkezi

TARİHÇEMİZ

Gümüşova Halk Eğitimi Merkezimiz..

TARİHÇE 

 

            Gümüşova Halk Eğitimi Merkezi  05.09.1995 tarihinde açılmış olup, Gümüşova Belediye Başkanlığı'na ait binanın bir odasında faaliyetine başlamıştır. Haziran 2002 tarihinde yine Belediye Binasının Zemin katına taşınmıştır. Kasım 2005 tarihi itibari ile Müdürlüğümüze tahsis edilen eski İlçe Jandarma Komutanlığı binasına taşınılmıştır. Bu binadan 20 Temmuz 2020 günü Kültür Mahallesi Okullar Caddesi 306.Sokak No:2/2 de bulunan prefabrik ortaokul binasına geçildi. Merkezde ya da köylerde açılabilecek kurslar için kullanılmayan kamu binalarından yararlanılmaktadır.

            Binanın tamamı 1850 m² içerisinde olup, Giriş  kat tamamen Gümüşova Müftülüğüne tahsislidir. Birinci katta Halk Eğitimi Merkezimiz ve İl Kültür Turizm Müdürlüğüne bağlı Kütüphane bulunmaktadır.

            Bize ayrılan bölümde altı derslik bulunmaktadır. Gümüşova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü- Halk Eğitimi Merkezi bu binada hizmetlerine devam etmektedir. Bina doğlagaz  yakıtla çalışan kalorifer sistemi ile ısınmaktadır. Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış bireylere; gerekli bilgi, beceri ve davranışlar kazandırmak için örgün eğitimin yanında veya dışında onların; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlayıcı nitelikte, çeşitli süre ve düzeyler de hayat boyu yapılan eğitim, üretim, rehberlik ve uygulama etkinlikleri merkezimizin kuruluş amacına yönelik yaptığı çalışmalardır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.03.2021 - Güncelleme: 25.11.2021 15:14 - Görüntülenme: 318
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Kurumumuz,,